Bio

Leuk dat je op mijn site kijkt! Ik ben Leander, geboren in 2005, en op het moment van schrijven woon ik in het prachtige dorpje Bruinisse, vanwege lesgeven ben ik zo nu en dan ook in Urk te vinden.

Mijn muzikale leven is al bijna net zo oud als ik. Mijn eerste interesse was trompet, dat heb ik verscheidene jaren gespeeld, waarna ik overstapte op orgel: daarvoor volgde ik mijn eerste lessen bij Rinus Verhage, in Oude-Tonge en Middelharnis. Deze weg vervolgde ik via Jacob Schenk en Evan Bogerd naar de plek waar ik nu studeer: het conservatorium in Rotterdam; Codarts.

Hier studeer ik bij twee geweldige docenten: Bas de Vroome en Christian Schmitt. Daarnaast heb ik masterclasses bijgewoond en lessen gevolgd bij verschillende andere musici en instanties zoals Jos van der Kooy, Ton Koopman, Rik Melissant, Laurens Kooracademie en ECHO. Via Codarts heb ik ook het grootste gedeelte van mijn ensemblespel opgedaan; met solisten, koor, en symfonieorkest.

Naast de tijd die ik besteed aan het instuderen van muziek en improviseren, heb ik ook een passie voor lesgeven, zowel piano als orgel. Met veel plezier geef ik dan ook een kleine 20 leerlingen les. 

Contact is mogelijk via de contactpagina